Iaido SM 2024

Under den gångna helgen arrangerade Shogun Halmstad årets upplaga av Iaido SM i Halmstad Arena. Shobukan representerades av Michael i mudan-klassen, Mikael i nidan-klassen och Oscar i sandan-klassen. De utgjorde även Shobukans lag under söndagens lagtävling.

I de individuella tävlingarna tog sig alla ur poolen, men Michael fick se sig besegrad mot svårt motstånd i kvartsfinalen. För Mikael och Oskar gick det bättre och båda tog guld i sina respektive klasser!

Lagtävlingen började bra, laget kom tvåa efter Koshinkan (som senare tog hem hela tävlingen). I kvartsfinalen var tyvärr FSKA det starkare laget så Shobukan blev medaljlöst i år.

Efter lagtävlingen var det dags för graderingar och de närvarande fick bevittna historia med den första 4-dangraderingen med helsvensk graderingsjury! Kenneth från Umekawa klarade den graderingen med bravur.

För Shobukans del så klarade Mikael sin gradering till 3-dan.

Jodo SM 2024

Den här helgen arrangerade Koshinkan SM i Jodo i Falkenberg.

Lördagen började med ett seminarium för Momiyama Sensei och efter lunch drog tävlingarna igång.

Från Shobukan deltog Laurens, Martin och Mikael. I de individuella tävlingarna tog Laurens silver i sandan/yondan-klassen och i lagtävlingen räckte insatserna till brons.

Terminsstart!

Den 14 augusti drar höstterminen igång, vi tränar på måndagar och onsdagar mellan 17:45 och 19:45 i Ericssons sporthall på Lindholmspiren. Är du sugen på att testa? Skicka ett mail till info[at]shobukan.se för mer information!

Iaido SM 2023

Denna helgen har Shobukan, tillsammans med Koshinkan, arrangerat det 28:e Svenska Mästerskapet i Iaido i Falkenberg.

I de individuella tävlingarna tog Mikael Persson Hill brons i nidan-klassen och Oscar Nilzén tog guld i sandan-klassen.

Under söndagens lagtävlingar deltog Shobukan med två lag; Lag 1 bestod av Anna-Lena Waldestål, Oscar Nilzén och Fredrik Nilsson. Lag 2 bestod av Douglas Anderberg och Mikael Persson Hill. Lag 2 tog sig inte ur poolspelet men lag 1 gick hela vägen och vann guld!

Oscar, Mikael, Fredrik och Laurens
Shobukan Lag 1