Årets EM trupp i Jodo

imageI år finns Göteborgs Budosällskap Shobukan representerade i jodolandslaget av Jesper Waldestål och Anna-Lena Olsson. EM i jodo kommer 2016 att avgöras i Magglingen, Schweiz mellan den 24:e och 25:e september. Jesper tävlar i sandanklassen och Anna-Lena tävlar i nidanklassen. Båda två är med i det svenska laget. Lycka till!

Anna-Lena Olsson tar silver i jodo EM

A_L-silver

För oss som följde tävlingarna via webbsändningen var det nog minst lika spännande som för de som var på plats i Lintz, Österrike. Anna-Lena som bara varit medlem i landslaget några månader tog silver i mudanklassen. Stort grattis!

Landslaget kammade hem ytterligare tre medaljer:

Jesper Waldestål (Falkenbergs judoklubb) tog guld i nidanklassen.

Sida Yin (FSKA) knep guldet i yondanklassen.

Sida Yin, Peter Hellberg, Jesper Waldestål och Christian Strandberg vann silver i lagtävlingen.

www.kampsportvast.se

www.kendoforbundet.se

Klubben har tre landslagsmedlemmar 2009

Klubbens webmaster Cecilia Olofsson och ordförande Carl-Johan Henriksson är båda uttagna till de svenska landslagen. Cissi till iaidolandslaget i shodanklassen och CJ till jodolandslaget i nidanklassen. Vi äro stolta!

Olof Fransson erbjöds också plats i jodolandslaget, men kunde inte ta ledigt från arbetet då EM går 16-18 November.

Iaido-EM går på samma ställe (som Jodo-EM) i Holland den 19-22 November.

Själv tävlar jag sedan 2005 i det finska iaidolandslaget. I år kommer jag också att göra ett försök att få godan i iaido. Det är inte helt lätt har jag sett och förstått av alla som försöker. Lyckas det inte, är det bara att träna mera och komma igen nästa år. Så är det ju…

Lycka till oss!

/Raili Bükk